30 mei 2024

Future Village: een nieuw kunstfestival voor jongeren

‘Een nieuw festival, waar je samen grote kunstwerken kunt maken, heel veel andere mensen leert kennen, nieuwe vrienden kunt maken en echt ergens bij hoort.’ Dat was de wens van een aantal jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar, als antwoord op de vraag welke -nieuwe- culturele activiteiten er voor jongeren ontwikkeld zouden kunnen worden.

Met dit idee als basis en na veel aanvullend onderzoek, start deze zomer het project Future Village, waar jongeren op verschillende plekken in Nederland bouwen aan immense kunstwerken met bekende kunstenaars. De kunstwerken worden vervolgens dit jaar tentoongesteld op verschillende festivals, in aanloop naar een groot Future Village Festival in 2025. Jongeren kunnen zich binnenkort al inschrijven voor de Future Village bouwweken in Amersfoort in augustus: Future Village – Creatief Bouwbos voor avontuurlijke jongeren!

Houd onze website in de gaten voor de kunstbouwplaats op de Bosspot in Amersfoort (in samenwerking met Kultlab, o.a. bekend van de festivals Wildeburg, Into the Woods en Lepeltje Lepeltje) en de bekendmaking van andere kunstbouwplaatsen in de komende weken.