ELJA Academy

De ELJA Foundation initieert via de ELJA Academy onderzoek en deskundigheidsbevordering op het terrein van muziek, dans, beeldende kunst en community building. De Academy heeft als doel meer inzicht te krijgen in welke programma’s en interventies een positief effect hebben op meer verbinding tussen kinderen en jongeren met verschillende leefwerelden. De verkregen kennis en inzichten worden gedeeld met culturele organisaties, fondsen en andere stakeholders die op een vergelijkbaar terrein opereren als de ELJA Foundation, om zo maximale impact te bereiken. 

Onderzoek

Impact Onderzoek
Bij alle samenwerkingspartners met meerjarige programma’s verricht het Impact Center Erasmus, in opdracht van de ELJA Foundation, impactonderzoek. De uitkomsten hiervan worden op verschillende manieren gedeeld met relevante organisaties en ingezet om kennis te vergroten, bestaande programma’s te verbeteren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

 

Wetenschappelijk Onderzoek
In opdracht van de ELJA Foundation heeft Prof. Dr. (Koen) C.J.M. van Eijck, Professor Arts and Culture Studies Erasmus University Rotterdam, een wetenschappelijke publicatie geschreven op het terrein van het gedachtegoed van de Foundation.

Klik hier om de publicatie in Nederlands te lezen.

Click here to read the publication in English.

Deskundigheidsbevordering

Op donderdag 7 september 2023 vond de eerste ELJA Academy MeetUp plaats in Amsterdam. Verschillende culturele samenwerkingspartners waren uitgenodigd om ervaringen uit te wisselen met experts, ervaringsdeskundigen en elkaar. Dit is een van de manieren waarop de ELJA Foundation bijdraagt aan deskundigheidsbevordering van culturele organisaties.

De MeetUp is ook de officiële start van het impactonderzoek dat de ELJA Foundation start bij alle meerjarige projecten die worden ondersteund. De uitkomsten van dit impactonderzoek bieden kennis en handvatten om succesvolle (onderdelen van) programma’s te reproduceren en/of op te schalen bij de deelnemende organisaties.

Verslag van de Academy MeetUp op 7 september

ELJA Foundation Conference & Award | Young at Arts

Op donderdag 30 november 2023 vindt de eerste internationale conferentie van de ELJA Foundation plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Op deze dag wordt ook de ELJA Foundation Award uitgereikt, ter waarde van maar liefst 75.000 euro. Het is de allereerste keer dat een organisatie of persoon deze speciale oeuvre award in ontvangst mag nemen. Lees hier meer over de genomineerden.

Tijdens een inspirerende middag met bijzondere internationale sprekers uit de wetenschap, de kunsten en de samenleving, staat het volgende thema centraal:

 

YOUNG AT ARTS
How arts & culture can drive social change and youth empowerment

De moderne samenleving waarin we leven staat op een kantelpunt. Of het nu gaat om de klimaatcrisis, technologische ontwikkelingen of toenemende polarisatie, onze levens veranderen sneller dan ooit en de inzet is hoog. Jongeren zijn de toekomst. Op welke manier kunnen we hen inspireren, empoweren en verbinden om de toekomstige samenleving vorm te geven? En welke rol kunnen muziek, dans en de beeldende kunst hierin spelen? Lees hier meer over onze conferentie en award uitreiking op donderdag 30 november a.s.

ELJA Young

ELJA Young is de jongerenraad van de ELJA Foundation. De jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, komen maandelijks bij elkaar om mee te praten over de ontwikkeling van de Foundation. Zo ontwikkelen ze tegelijkertijd hun creatieve-, sociale- en adviesvaardigheden.

Op 8 juli 2023 vond de eerste bijeenkomst plaats in Mediamatic Amsterdam. Lees hier meer over ELJA Young.

Vragen of tips met betrekking tot ELJA Young? Mail naar daantje@eljafoundation.nl

Young at Art Radio

In het najaar van 2023 starten wij met de eerste podcastserie van de Foundation, als onderdeel van ons programma Young at Art Radio. In deze podcasts gaan we in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen en stellen we hen onder andere de vraag: Op welke manier kunnen we kunst en cultuur inzetten om kinderen en jongeren te versterken en hen te helpen zich meer met elkaar en met de samenleving verbonden te voelen?

Ga naar onze Young At Art Radio pagina en beluister onze podcasts!