Foto door Kirsten van Santen
11 september 2023

De eerste ELJA Academy MeetUp!

De eerste editie van de ELJA Academy MeetUp vond donderdag 7 september plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. De MeetUp is een bijeenkomst vol inspiratie, kennisdeling & ontmoeting voor alle partners van de ELJA Foundation.

In 2023 zijn de eerste meerjarige samenwerkingen in het kader van ELJA Connects gestart. Ook hebben al 24 organisaties via ons aanvraagloket, ELJA Fund, een bijdrage ontvangen. Al deze partners gezamenlijk vormen een geweldig netwerk van culturele organisaties, die zich allen middels de kunsten inzetten voor kinderen & jongeren. De MeetUp op donderdag 7 september was de kick-off van dit netwerk.

Directeur Janneke van der Wijk presenteerde de activiteiten en ambities van de ELJA Foundation. Er waren inspirerende keynote speeches van dr. Pedro de Bruyckere (Pedagoog, Universiteit Utrecht) en Keisha Thompson (CEO & Artistic Director Contact Theatre, Manchester). Tijdens twee kennisdeling sessies werden ervaringen, best practices en geleerde lessen met elkaar gedeeld. Ook werden specifieke thema’s voor de volgende MeetUp geformuleerd. Marjelle Vermeulen van Impact Centre Erasmus gaf vervolgens de aftrap van het impact onderzoek, dat wordt uitgevoerd bij alle ELJA Connects projecten. De middag werd afgesloten met een borrel in de zon aan het IJ.

Bekijk de aftervideo voor een impressie van de MeetUp.