Future Village: een nieuw kunstfestival voor jongeren

‘Een nieuw festival, waar je samen grote kunstwerken kunt maken, heel veel andere mensen leert kennen en nieuwe vrienden kunt maken.’ Dat was de wens van jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar, als antwoord op de vraag welke -nieuwe- culturele activiteiten er voor jongeren ontwikkeld zouden kunnen worden.

Jongeren kunnen zich nu inschrijven voor de Future Village bouwweken in Amersfoort, Hilversum en Den Haag!

Join the club!

Deze zomer bouwen jongeren op verschillende plekken in Nederland aan immense kunstwerken met bekende kunstenaars. De kunstwerken worden vervolgens dit jaar tentoongesteld op verschillende festivals, in aanloop naar een groot Future Village Festival in 2025. Hier kun je je inschrijven voor de kunst vakantieweek in Hilversum. Bouw jij mee?

Meld je aan

Wat ga je doen ?

Samen met andere jongeren en kunstenaar Niek Wagemans bouw je mee aan een groot kunstwerk!

Het wordt een geweldige week waarin je met andere jongeren meedenkt over hoe het kunstwerk eruit komt te zien en samen gaat bouwen. Natuurlijk is er ook tijd om elkaar te leren kennen, samen te lunchen, een watergevecht te houden of een potje te voetballen. Wij verzorgen de locatie, de lunch (samen met jullie!), de materialen en de begeleiders.

In totaal wordt er twee weken gebouwd in Hilversum. Je kunt je inschrijven voor 1 week, of voor beiden.

Het kunstwerk wordt vervolgens op zondag 1 september, samen met de andere kunstwerken van Future Village, onthuld op het festivalterrein de Bosspot in Amersfoort. Hiervoor kun je ook je ouders en vrienden uitnodigen, samen maken we er een feestelijk moment van.

Volgend jaar worden er nog meer kunstwerken gebouwd en zal worden toegewerkt naar het Future Village 2025, een festival voor en door jongeren waar jij ook bij kunt zijn!

Voor je ouder(s)/verzorger(s):

Future Village is een project van de ELJA Foundation in samenwerking met Kultlab (bekend van de festivals Wildeburg, Into the Woods en Lepeltje Lepeltje) in Amersfoort, Art-S-Cool in Den Haag en kunstenaar Niek Wagemans (onderdeel van kunstenaarscollectief Nest) in Hilversum, organiseren wij deze zomer Future Village: kunstvakantieweken op verschillende plekken in Nederland. Jongeren ontwikkelen, door intensief samen aan een groot kunstwerk te bouwen, hun creatieve vaardigheden én voelen zich onderdeel van een (art) community.

Future Village gaat over de toekomst. We nodigen jongeren uit om na te denken over wat zij nu belangrijk vinden om mee te nemen naar die toekomst. Al hun ideeën komen samen in een groot kunstwerk, bijv. in de vorm van een tijdmachine of een tijdcapsule. De definitieve vorm ligt in handen van de jongeren. We werken met gebruikte materialen om de jongeren bewust te maken van wat er al is en ze uit te dagen om te werken met de middelen die er al zijn. Op deze manier laten we jongeren ervaren dat iedereen iets kan maken en ze samen vanuit het niets iets groots kunnen neerzetten.

Naast de kunstenaar zijn er op elke bouwdag 2 of 3 ervaren begeleiders en/of educatoren aanwezig.

Het is de bedoeling dat deelnemers tijdens de volledige bouwweek (vier dagen) aanwezig zijn om te bouwen.

Praktische informatie

Bouwweken: 5 t/m 8 augustus & 26 t/m 29 augustus
Tijden: elke bouwdag van 11:00u tot 16:00u
Locatie: Nest, Rading 113A in Hilversum*
Deelname is gratis
Leeftijd: 12-16 jaar
Er is plek voor 20 kinderen per bouwweek
*Er is eventueel vervoer mogelijk vanaf Hilversum Centraal. Details hierover volgen na inschrijving.

Photo by fotograafniels.nl | Niels de Vries

  Bouwweken Future Village | Art Space 035

  (Aanmelding mogelijk voor 1 of 2 bouwweken, vink de gewenste week/weken aan)

  Persoonsgegevens deelnemer

  Voornaam*

  Achternaam*

  Straat*

  Huisnummer plus toevoeging*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Land*

  Geboortedatum*

  School*

  Zorgverzekeraar*

  Polisnummer*

  Telefoonnummer ouder/verzorger*

  E-mailadres ouder/verzorger

  Bijzonderheden

  Heeft de deelnemer (voedsel)allergieën? Zo ja, vul deze hieronder in:

  Heeft de deelnemer gezondheidsklachten? Zo ja, vul deze hieronder in:

  Gebruikt de deelnemer medicatie? Zo ja, vul deze hieronder in:

  Zijn er overige bijzonderheden waar wij van op de hoogte moeten zijn?

  Toestemming

  Mag uw kind deelnemen aan een groepswhatsapp waar informatie gedeeld wordt?

  Wilt u deelnemen aan een groepswhatsapp waar informatie en foto’s gedeeld worden voor ouder(s)/verzorger(s)?

  Tijdens de bouwweken wordt het proces vastgelegd door het filmbedrijf Generatie Alles voor een korte promotiefilm over dit project. Tevens gebruiken wij foto- en filmmateriaal voor onze communicatieplatformen.

  Bij deelname gaat u als ouder/verzorger akkoord met de volgende voorwaarden met betrekking tot het filmen en fotograferen van uw kind*:

  • Het beeldmateriaal kan worden gebruikt voor promotionele doeleinden, inclusief maar niet beperkt tot publicatie op websites, sociale media en brochures.

  • Er wordt geen vergoeding betaald voor het gebruik van het beeldmateriaal.

  *Bij deelname van uw kind, geeft u toestemming voor bovenstaand. Mocht uw kind niet herkenbaar gefilmd of gefotografeerd mogen worden, of wilt u meer informatie hierover, kunt u contact met ons opnemen via futurevillage@eljafoundation.nl