Foto door Set Vexy
15 juni 2024

5.000 kinderen zijn de ‘supersterren tijdens Nederlands grootste dans- en zangevenement in de Brabanthallen!

5.000 kinderen vanuit heel Nederland reisden op 13 juni jl. af naar Den Bosch voor de eerste editie van de Sing & Dance UP!. Bekijk hieronder de aftervideo. Tijdens het grootse Sing & Dance UP! concert zijn de kinderen de sterren van de show en zingen en dansen samen tijdens een bomvol programma. Daarnaast zijn er verschillende optredens van de gastartiesten Hannah Mae, Gaia Aikman, Ta Joela, Glen Faria en presentator Edson da Graça.

Samen zingen en dansen is niet alleen superleuk, het stimuleert ook creativiteit en zelfexpressie bij kinderen. In aanloop naar het evenement, oefenden de kinderen de afgelopen drie maanden o.a. het themalied ‘Want door muziek’ van Glen Faria, en de bijbehorende choreografie. Dit gezamenlijk optreden is de finale van de show.

Kinderen weer aan het zingen en dansen krijgen
Uit door Méér Muziek in de Klas uitgebracht recent verschenen onderzoek blijkt dat samen zingen en dansen belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Helaas staat in Nederland kunst- en cultuuronderwijs onder druk, en zijn sinds de coronapandemie het aantal koren afgenomen. Om het tij te keren, organiseren Méér Muziek in de Klas en de ELJA Foundation – deze eerste editie van Sing & Dance UP!, met een campagne inclusief toegepast lesmateriaal, challenges en begeleiding van vakleerkrachten. Met als doel: zo veel mogelijk kinderen in Nederland weer aan het zingen en dansen krijgen.

  
Foto’s door Set Vexy