Foto door Set Vexy

Sing & Dance UP!

De eerste editie van de Sing & Dance UP! was een groot succes! Wat eindigde met een spectaculair evenement op 13 juni 2024 met 5.000 kinderen in de Brabanthallen, begon maanden eerder in heel Nederland op meer dan 80 scholen en verenigingen, maar ook thuis.

Om kinderen te laten zingen en dansen moet je met ze aan de slag. In aanloop naar het grote zang- en dansspektakel hebben duizenden kinderen keihard geoefend op het themalied -geschreven door Glen Faria- en verschillende choreografieën. Dit deden ze met behulp van toegepast lesmateriaal, challenges en onder begeleiding van professionals.

Het resultaat was geweldig. Tijdens de Sing & Dance UP! schitterden de kinderen als echte sterren, samen met gastartiesten Hannah Mae, Gaia Aikman, Ta Joela, Glen Faria en Edson da Graça.

Dit evenement werd georganiseerd door Méér Muziek in de Klas en mogelijk gemaakt door de ELJA Foundation. Samen geloven we dat we een blijvende impact kunnen maken door kinderen de mogelijkheid te geven om samen te zingen en dansen en dat is belangrijk. Onderzoek laat zien dat kunst- en cultuuronderwijs voor kinderen een basis vormt om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.