Foto door Kirsten van Santen
4 april 2024

Tweede ELJA MeetUp: Jongerenparticipatie

Op woensdag 27 maart vond de tweede ELJA MeetUp plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam, een middag vol inspirerende verhalen, bijdragen en gesprekken met als thema jongerenparticipatie en co-creatie.

Inmiddels worden er meer dan 60 programma’s en projecten voor kinderen en jongeren (mede) mogelijk gemaakt door de ELJA Foundation. De partijen die deze programma’s ontwikkelen en uitvoeren vormen gezamenlijk een geweldig netwerk van culturele organisaties, die zich allen middels de kunsten inzetten voor de jeugd. De MeetUp biedt deze organisaties een mogelijkheid elkaar te ontmoeten, kennis te delen en inspiratie op te doen.

Tijdens deze tweede editie gaf Catherine Ritman Smith, Head of Learning & Engagement Young V&A, een inspirerende keynote speech over het participatie en co-creatieproces van het vernieuwde Young Victoria & Albert Museum in Londen. Theatergezelschap DEGASTEN verraste het publiek met een stuk uit de interactieve schoolvoorstelling CRICKETS, die volledig in co-creatie met jongeren is ontwikkeld. Vervolgens gaven jongeren van DEGASTEN, De Blikopeners van het Stedelijk Museum en jongerenraad ELJA Young tijdens een kennissessie antwoorden op vragen van de verschillende aanwezige organisaties. Stella Toonen, Directeur van Culture Within Newham en co-creatie expert, ging met een aantal andere groepen tijdens een werksessie aan de slag met het thema co-creatie. Natuurlijk mocht een borrel als afsluiting niet ontbreken. Wij willen alle gasten, sprekers en jongeren hartelijk danken voor hun komst!