Foto door Jurgen van Loenhout

SoundLAB & Groove Beest

De gezamenlijke afdeling Educatie van het Muziekgebouw aan ‘t IJ en BIMHUIS ontwikkelt programma’s waarbij het ervaren van plezier in muziek en experimenteren met nieuwe klanken centraal staat. Ze ontwikkelden twee onderscheidende programmalijnen Groove Beest en SoundLAB. Met dit project willen de organisaties deze twee programmalijnen op andere plekken in het land uitzetten. (lees meer)

In SoundLAB leren deelnemers hun muzikale talent kennen en maken ze met elektronische instrumenten een nieuw muziekstuk. Dit doen ze met een uniek, instrumentarium van nu: elektronische instrumenten die speciaal voor SoundLAB door geluidskunstenaars zijn ontwikkeld. Al onderzoekend en ontwerpend leren de deelnemers samenwerken, luisteren en plezier hebben in muziek.

Groove Beest bestaat uit concerten met energieke jonge bands waar scholen en families zelf hun eigen groove kunnen ontdekken. De jonge bands doen zelf ook ervaring op in het spelen voor een jong publiek. Het format valt op vanwege het nieuwe geluid binnen muziekeducatie, jazz en impro, workshops in de klas, de ontmoeting met echte muzikanten en de ontdekking dat de groove in iedereen zit!

De educatieafdeling van het Muziekgebouw/BIMHUIS wil deze bewezen programma’s bij minimaal vier podia uitrollen. Zodat nog meer kinderen in Nederland het plezier van samen muziek maken kunnen ervaren.