Foto door Siese Veenstra
10 May 2023

Feestelijke start ELJA Groninger Museum Tour

Vandaag was de kick-off van de ELJA Groninger Museum Tour! De tot minimuseum omgebouwde Amerikaanse Airstream caravan stond voor de feestelijke lancering op het schoolplein van basisschool CBS De Maarsborg in Stadskanaal.

Daar verwelkomden zo’n 200 leerlingen een officiële delegatie en luisterden zij naar toespraken van Andreas Blühm (algemeen directeur Groninger Museum), mevrouw Blokker-Verwer (founder ELJA Foundation) en Egbert Hofstra (wethouder Kunst en Cultuur Stadskanaal). Vervolgens zongen en dansten de leerlingen een feestelijk startlied wat speciaal voor het project is geschreven door zangeres Simona Aron en geproduceerd door Stiven Andres.

In drie jaar tijd trekt de caravan door de hele provincie Groningen met een programma vol inspirerende en activerende workshops om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed. De caravan bezoekt naast basisscholen en middelbare scholen ook vele festivals in de provincie. Wil je dat de caravan ook bij jouw school, buurthuis, cultureel centrum of festival langskomt? Meld je organisatie dan aan voor de ELJA Groninger Museum Tour.