DeLaMar
19 September 2023

De ELJA Foundation Award uitreiking

Op 30 november wordt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de ELJA Foundation Award, ter waarde van maar liefst 75.000 euro, uitgereikt.

Deze nieuwe oeuvre award wordt toegekend aan een organisatie of persoon die al langere tijd bewezen succes heeft in het creëren van verbinding door jongeren actief met kunst in aanraking te brengen en verschil maakt juist daar waar dat niet vanzelfsprekend is.

De winnaar wordt door een deskundige jury gekozen uit drie genomineerden en bekendgemaakt tijdens de ELJA Foundation Conference & Award ‘YOUNG AT ARTS’. Het is de allereerste keer dat een organisatie of persoon deze speciale oeuvre award in ontvangst mag nemen!

 

Over de ELJA Foundation Conference & Award

Tijdens deze inspirerende middag reiken wij niet alleen de Award uit maar zullen er tijdens de voorafgaande conferentie ook bijzondere internationale sprekers uit de wetenschap, de kunsten en de samenleving aan bod komen, waarin het volgende thema centraal staat:

YOUNG AT ARTS

How arts & culture can drive social change and youth empowerment

De moderne samenleving waarin we leven staat op een kantelpunt. Of het nu gaat om de klimaatcrisis, technologische ontwikkelingen of toenemende polarisatie, onze levens veranderen sneller dan ooit en de inzet is hoog. Jongeren zijn de toekomst.

Op welke manier kunnen we hen inspireren, empoweren en verbinden om de toekomstige samenleving vorm te geven? En welke rol kunnen muziek, dans en de beeldende kunst hierin spelen?

 

De ELJA Foundation Conference & Award vindt plaats op donderdag 30 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Deelname is op uitnodiging.

 

Meer weten over de conferentie? Stuur een mail naar contact@eljafoundation.nl.